In cazul in care se doreste renuntarea la achizitia facuta si primirea banilor inapoi, acest lucru este posibil, prin inregistrarea unei cereri de retur, conform termenilor si conditiilor prevazute in prezenta Politica de retur. Clientii care solicita returul unui produs CLAXNET se vor supune acestor termeni si conditii, acceptandu-le in integralitate.

Conform Directivei 2011/83/UE, pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul trebuie sa le poata manui si inspecta in acelasi mod in care i s-ar permite sa o faca intr-un magazin. Consumatorul este raspunzator pentru orice posibila diminuare a valorii produselor CLAXNET, in cazul in care, in urma verificarii proprietatilor, conformitatii si functionalitatii acestora se dovedeste ca diminuarea valorii a fost cauzata in mod direct de manipularea necorespunzatoare de catre consumator.

Conform O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii. produsele achizitionate la distanta pot fi returnate de catre cumparator, fara invocarea unui motiv si fara penalitati, in termen de 14 zile de la primirea produsului. Contravaloarea comenzii ii va fi inapoiata cumparatorului in cel mai scurt timp de la primirea produsului returnat. Termenul de retur de 14 zile incepe sa curga din momentul in care cumparatorul a intrat in posesia fizica a produsului CLAXNET achizitionat. In cazul in care comanda contine mai multe produse, termenul de 14 zile este calculat de la data livrarii ultimului produs din comanda.

Dreptul de retur in decurs de 14 zile se adreseaza tuturor consumatorilor care au achizitionat produsele CLAXNET online, de la partenerii prin intermediul carora sunt comercializate, numiti in continuare „terti”. Pentru a solicita o returnare de produs se contacteaza tertii, urmand pasii mentionati mai jos pentru fiecare in parte. Consumatorii pot fi persoane fizice sau persoane juridice, titularii facturii sau ai bonului fiscal (persoane fizice) sau reprezentantii persoanei juridice titulare a facturii fiscale.

Cum se poate returna un produs CLAXNET achizitionat de pe eMag.ro?

Exercitarea dreptului de retragere pentru produsele CLAXNET achizitionate de pe eMag.ro se face prin respectarea anumitor pasi, dupa cum urmeaza:

Accesati acest link si selectati produsul eligibil pentru retur urmand procedura de pe site.

Cum se poate returna un produs CLAXNET achizitionat de pe livraregratuita.ro?

Exercitarea dreptului de retragere pentru produsele CLAXNET achizitionate de pe livraregratuita.ro se face prin respectarea anumitor pasi, dupa cum urmeaza:

Completati acest formular.

In ce conditii se poate returna un produs CLAXNET?

Claxseo Web Services SRL recomanda ca produsele returnate sa se afle in aceeasi stare in care au fost livrate. Concret:

 • pachetul returnat trebuie sa contina toate accesoriile, componentele, manualul de utilizare si certificatul de garantie;
 • se recomanda ca produsul CLAXNET sa fie returnat ambalat in ambalajul original sau intr-un ambalaj care sa nu permita deteriorarea acestuia in momentul manipularii si transportului.

Ce fel de produse CLAXNET nu sunt acceptate la retur?

Potrivit O.U.G. 34/2014, din 04/06/2014, art. 16, (Exceptari de la dreptul de retragere) sunt exceptate de la dreptul de retragere prevazut la art. 9-15 in ceea ce priveşte contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale:

 • produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena şi care au fost desigilate de consumator (de exemplu: casti in ear/ intra-auriculare, rezerve de periute dinti etc.), indiferent daca produsele au fost sau nu utilizate dupa desigilare;
 • produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri mecanice sau electrice (nesemnalate ca defecte in primele 48 de ore de la intrarea in posesia produsului), urme de folosire excesiva, interventii neautorizate etc.

In cat timp se restituie suma aferenta returului?

Odata ce consumatorul se retrage din contract, orice suma de bani primita de la acesta, inclusiv costurile livrarii, se va returna fara intarzieri nejustificate si nu mai tarziu de 14 zile de la data in care Claxseo Web Services SRL este informata cu privire la decizia de retragere. Exceptie fac costurile suplimentare determinate de faptul ca a fost aleasa o alta modalitate de livrare, diferita de cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de Claxseo Web Services SRL.
Ziua in care consumatorul isi exercita dreptul de retragere din contract nu va fi luata in considerare in momentul in care se calculeaza termenul de restituire a sumei de bani. De asemenea, daca ultima zi a termenului este nelucratoare, Claxseo Web Services SRL isi rezerva dreptul de a prelungi termenul de restituire in mod corespunzator.
Rambursarea sumei de bani se face folosind aceeasi modalitate de plata ca cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care clientul isi exprima acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare. Indiferent de modalitatea de rambursare aleasa, Claxseo Web Services SRL nu percepe comisioane de plata.

Cum sunt prelucrate datele personale in cazul unui retur?

Daca solicitarea consumatorului este conforma cu termenii si conditiile stipulate in prezenta Politica de returClaxseo Web Services SRL va incepe demersurile necesare si va intocmi documentele aplicabile, conforme cu prevederile legale in vigoare:

 • chitanta;
 • dispozitie de compensare;
 • dispozitie de plata;
 • factura de retur.

Pentru a intocmi documentele mentionate, Claxseo Web Services SRL va folosi, dupa caz, urmatoarele date cu caracter personal ale consumatorului, respectand normele legale in vigoare:

 • nume si prenume;
 • domiciliu;
 • adresa de livrare;
 • adresa de facturare;
 • seria si numar CI;
 • numarul contului bancar.

In cazul in care consumatorul nu doreste sa furnizeze aceste date sau isi exprima fata de Claxseo Web Services SRL dezacordul fata de utilizarea si procesarea acestor date, returnarea produsului nu va fi posibila, chiar daca se incadreaza in termenii si conditiile prezentate in Politica de retur, deoarece Claxseo Web Services SRL nu se va putea conforma legislatiei din domeniul fiscal.
Pentru orice neclaritati privind returnarea produselor electronice CLAXNET, clientii sunt rugati sa contacteze Claxseo Web Services SRL folosind datele afisate pe www.claxnet.ro la sectiunea „Contact”. Reprezentantii Claxseo Web Services SRL vor oferi suport in alegerea modalitatii de returnare si vor oferi detaliile necesare cu privire la adresa de expediere a produselor, ambalare sau contactarea firmei de curierat.